Vesistöjen roskaantumisen liittyviä julkaisuja ja muuta materiaalia


Itämeren roskaantumisesta on koottu ensimmäinen tietokirja

Tietoa Itämeren roskaantumisesta on verrattain vähän ja se on erittäin hajanaisesti saatavilla. Nyt aiheesta on koottu sekä tiedollisesti että visuaalisesti kiinnostava tietoteos, Roskapostia – Kansalaisen tietokirja meren roskaantumisesta.  

Roskapostia-kirja kokoaa jo olemassa olevaa tietoa roskaantumisesta yksien kansien sisään ja avaa Itämeren herkän ekosysteemin erikoispiirteitä.

Teoksen myötä halutaan kumota vallitsevat väärinkäsitykset Itämeren tilasta ja kertoa roskaantumisen haittavaikutuksista. Projektissa halutaan tehdä kiinnostava faktakirja kaikille kansalaisille ja tarjota työkaluja ongelman ratkaisuun.

Roskapostia-kirjalle on saatu 20 000 euron rahoitus Ålandsbankenin Itämeri-hankkeelta. Ålandsbanken haluaa Itämeri-hankkeellaan kannustaa Itämeren tilan parantamiseen johtavia toimia tarjoamalla rahoitusta Itämeren suojeluprojekteille.

Työryhmään kuuluvat Pidä Saaristo Siistinä ry:stä Hanna Haaksi ja Jenny Gustafsson. Lisäksi työryhmään kuuluvat erikoistutkijat Outi Setälä ja Maiju Lehtiniemi Suomen ympäristökeskuksesta.

Kirja on julkaistu kesäkuussa 2017

Lata

Roskapostia_kansi

Lataa uusi meriroskasta kertova Roskaretki-puuhavihko

ROSKARETK_KANSI_FI_netti
Roskaretki on alakouluikäisille ja miksipä ei kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu värikäs ja vauhdikas tarina, joka tutustuttaa lukijan merien roskaisuustilanteeseen ja Itämeren salaperäiseen maailmaan. Seuraamalla tarinaa voit auttaa meitä tekemään rannoistamme puhtaampia. Roskaretki on toteutettu osana EU-rahoitteista Blastic-hanketta.
Roskaretki-puuhavihko (pdf) (3.7 MB)

Roopen roskaremmiläisten oma puuhakirja on ladattavissa

Roope