SIISTI BIITSI 2017

Siisti Biitsi -kampanja on mukana Suomi 100 -juhlavuodessa!

Tänä vuonna Siisti Biitsi -kampanja on mukana Suomi 100 -juhlavuoden virallisessa ohjelmassa. Seuraa sivujamme!


Siisti Biitsi -kampanja on Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojen siivoustalkookampanja. Kampanjan tarkoituksena on siivota rantoja, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta, ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen.


Pidä Saaristo Siistinä ry oli mukana Itämeren rantojen roskaisuutta kartoittavassa MARLIN-hankkeessa vuosina 2011–2013. Hankkeessa saadut tulokset kertoivat karua kieltä osoittaen Suomen rantojen olevan roskaisimmat kaikista mukana olleista tutkimusmaista. Surullinen tulos ja halu siistiä rannikkomme poikivat keväällä 2014 ensikertaa järjestetyn Siisti Biitsi – Tehtävänä roskaton rannikko -talkookampanjan.

Kampanjaan voi osallistua järjestämällä omat rantasiivoustalkoot!

Talkoojärjestäjinä voivat toimia niin yhdistykset, seurat, klubit, harrastusryhmät, koulut, kaupungit, kunnat, yritykset kuin yksittäiset henkilöt. 

Kampanjaan osallistutaan täyttämällä erillinen ilmoittautumislomake Siisti Biitsin verkkosivuilla.

Siisti Biitsi sosiaalisessa mediassa

Facebook: Siisti Biitsi - Snygg Beach
Twitter: @Siistibiitsi
Instagram:  siistibiitsi

Pidä Saaristo Siistinä ry vastaa kampanjan koordinoinnista.

RANTOJEN SIIVOUSAALTO - Tänä keväänä talkoillaan roskattomien rantojen puolesta Itämereltä Atlantille saakka!

Itämerihaaste ja Pidä Saaristo Siistinä ry toteuttavat huhti-toukokuun 2017 taitteessa viikon mittaisen Rantojen siivousaalto -tempauksen, jonka tarkoitus on lisätä tietoa roskaantumisesta ja sen vaikutuksista vesistöihimme, ja tarjota mahdollisuus osallistua konkreettisesti vesiensuojeluun.

SB Siivousaaltobanneri_otsikolla

Rantojen siivousaalto käynnistyy lauantaina 29.4.2017 Puhtaat rannat -tapahtumilla Helsingissä, Turussa, Tallinnassa ja Pietarissa ja päättyy Pohjoismaiden yhteiseen Nordic Coastal Clean-up Day -tapahtumaan 6.5.2017 Siisti Biitsi -kampanjan hengessä ulottaen talkoot Islantiin saakka. Tapahtumissa voit osallistua siivoustalkoisiin, ihmetellä roskien löytötavaratoimiston kauhugalleriaa, saada opastusta kierrätyksestä ja lajittelusta sekä monipuolista tietoa roskaantumisen vaikutuksista vesiimme.

Tule mukaan joko päätapahtumiin tai järjestä viikon aikana omat rantatalkoot!

Ja pysy aallonharjalla seuraamalla Rantojen siivousaalto -sivua Facebookissa!