Pressmeddelanden 2018

05.12.2018 Glad självständighetsdag åt alla!

På årets slottsbal lyfts speciellt fram klimat- och miljöärenden. Också Bengt Westerholm, ordförande för föreningens styrelse, fick en inbjudan.

Läs mera

 

29.11.2018 Ändrade attityder – en plastkasse i taget

Produktionen, transporten och återvinningen av plastkassar orsakar allvarliga olägenheter för miljön. Många företag har lyckats minska konsumtionen av plastkassar tack vare projektet One Bag Habit. Ett av dessa företag är modekedjan KappAhl, som dessutom donerar vinsten från plastkassarna till miljöarbetet.

Läs mera

 

28.11.2018 Ge din röst för renare stränder!

Håll Skärgården Ren rf:s strandstädningsprogram Snygg Beach är med i Ålandsbankens Östersjöprojekt-omröstning. Projektet med mest röster säkerställs finansiering. Rösta på Snygg Beach idag, om du anser Östersjöns renlighet viktig även i framtiden!

Läs mera

 

15.11.2018 Ny bottentvätt och flytande sugtömningsanläggning till båtfararnas förfogande på Finska viken nästa säsong

Tjänsterna för båtfararna utökas med en båtbottentvätt och en flytande sugtömningsanläggning i Finska viken. Östra hamnen i Hangö har fått en båtbottentvätt som lämpar sig även för kölbåtar och i Ekenäs skärgård utplaceras en flytande sugtömningsanläggning med en volym på 10 m3. Tjänsterna står till båtfararnas förfogande från och med nästa säsong.

Läs mera

 

06.11.2018 Inbjudan: Båtbottentvätt och flytande sugtömningsanläggning visas i Hangö 15.11

Håll Skärgården Ren rf ordnar ett presentationstillfälle öppet för alla, när man får komma och bekanta sig med de nya serviceformer som erbjuds båtfararna: en båtbottentvätt och en 10 m3 stor flytande sugtömningsanläggning. Evenemanget hålls 15.11 kl. 11–14 i Östra hamnen i Hangö. Du kan dyka upp när som helst medan evenemanget pågår. På plats finns representanter för HSR rf, finansiärerna, samt de som planerat och tillverkat anläggningarna.

Läs mera

 

24.10.2018 Underhåll av Skärgårdshavets sugtömningsstationer pågår

Följande platsers sugtömningsstationer har tagits in för underhåll inför vintern.

Läs mera

 

17.10.2018 Köp julkort för att skydda våra vatten!

Håll Skärgården Ren rf:s populära julkort är nu till salu. Intäkterna från HSR rf:s julkort går oavkortat till att stödja föreningens verksamhet.

Läs mera

 

Förhandsbeställ Håll Skärgården Ren rf:s jubileumsbok – Berättelser från havsvikar och sjöstränder!

Anne Penttis historik är ett medryckande verk som ger en färggrann inblick om föreningens arbete. Genom korta berättelser och bilder berättar historiken hur föreningen på 50 års tid utvecklades från några frivilliga skärgårdsbon till att bli en internationellt samarbetande expert i vattenområdenas miljöfrågor.

Läs mera

 

11.10.2018 Jurmo får fast sugtömningsstation till nästa båtsäsong

Håll Skärgården Ren rf placerar ut en fast sugtömningsstation i Södra Jurmos gästhamn. För service på anläggningen och tömning av behållaren ansvarar HSR rf med sitt eget servicefartyg M/S Roope. Anläggningen ligger på samma ställe som vattenkranen och utgör således tillsammans en servicepunkt.

Läs mera

 

20.09.2018 Grundrenoveringen av de flytande sugtömingsstationerna anbudsförfaras

Grundrenoveringen av de flytande sugtömningsstationerna i Skärgårdshavet anbudsförfaras av Håll Skärgården Ren rf. Allt som allt finns det nio stationer som väntar på reparationer.

Läs mera

 

Följande