rss Ajankohtaista

1.11.2017 8.07

Kohti myrkytöntä Itämerta – uudet suositukset esillä seminaarissa 7.11.

CHANGE-projektin loppuseminaarissa esitellään vaihtoehtoisia pohjan puhtaanapitomenetelmiä myrkkymaalien käytön vähentämiseksi. Esillä ovat myös korvaavien metodien aluekohtaiset käytäntösuositukset Itämeren alueella.


Itämeren ranta-alueiden kotisatamissa on arviolta kolme miljoonaa venettä. Itämeressä vaihtuu vesi harvoin, ja kiinnittymisenesto- sekä muut haitalliset aineet vahingoittavat sen rantojen herkkää ekosysteemiä.


CHANGE on moni- ja poikkitieteellinen tutkimusprojekti, joka tähtää kiinnittymisenestomaalien käytön vähentämiseen veneissä Itämerellä uusien käytäntöjen avulla. Haitalliset aineet halutaan korvata ympäristöystävällisillä menetelmillä.


Projektissa on muun muassa testattu yhteistyössä veneenomistajien, veneilyliittojen ja -järjestöjen sekä viranomaisten kanssa mekaanisia pohjan puhtaanapitomenetelmiä. Projektin tuloksena eri veneilyalueille annetaan niille sopivia suosituksia vaihtoehtoisista pohjan puhtaanapitomenetelmistä.


Projektissa on ollut mukana eri alojen tutkijoita Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Saksasta. Vuoden 2017 lopussa päättyvä saa rahoitusta Itämeren maiden yhteisestä BONUS-tutkimusohjelmasta. Pidä Saaristo Siistinä ry on projektissa mukana tietyissä osioissa alihankkijana.

Tulokset esillä loppuseminaarissa

CHANGE-projekti päättyy Helsingissä 7.11. järjestettävään loppuseminaariin, jossa esitellään projektin tulokset ja eliönestömaalien käyttösuositukset huviveneille Itämeren alueella. Seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarikieli on englanti. Seminaari on maksuton.


BONUS CHANGE Final Seminar 


Paikka: Ravintola Lasiranta, Helsinki https://goo.gl/maps/VXvFvj1wYTE2
Aika: 7.11.2017 klo 13-16.30


Lataa ja katso ohjelma tästä
Ilmoittaudu seminaariin

BONUSCHANGE
EU

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4