Siisti Biitsi -kampanja on mukana Suomi 100 -juhlavuodessa!

Olemme ylpeitä Suomen historiallisista ja kauniista rannoista. Huolehditaan siis yhdessä Suomen vesistöille entistäkin siistimpi tulevaisuus. Tänä vuonna Siisti Biitsi -kampanja on mukana Suomi 100 -juhlavuoden virallisessa ohjelmassa. Seuraa sivujamme!


Siisti Biitsi on Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojensiivouskampanja!

Kampanjan tarkoituksena on siivota rantoja, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen,
kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta,
ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen.
Siivoamalla yhdessä rannat roskista saadaan meille, eläimille ja luonnolle rannat kesäkuntoon!


Siivoustapahtumat 2017


Kiinnostaako yhteistyö?

Ota yhteyttä, jos yhteistyö rantojen roskaantumisen vähentämiseksi kiinnostaa!


Ajankohtaista

Risat veneet pois saaristosta(Ajankohtaista)

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) järjestävät venekeräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään elo–syyskuussa pois asukkaiden ja mökkiläisten rannoilta huoltoalus M/S Roopella. Keräyksellä autetaan saariston asukkaita ja mökkiläisiä kierrättämään risat veneensä.

Lue lisää

 

Erilliskeräys Pohjanlahdella(Ajankohtaista)

Vuotuinen romunkeräystempaus järjestetään Pohjanlahdella viikonloppuna 28.7. - 30.7.2017. Romunkeräyksessä kerätään maksutta metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromua. Samana viikonloppuna huoltoalus Roope-Botnia kerää romua seuraavissa paikoissa: Jannen Saluuna ja Lars Björkasskär.

Lue lisää

 

Lisäämme veneilijöiden palveluita Itäisellä Suomenlahdella(Ajankohtaista)

Kotkan seudulla veneilijät ovat jo pitkään kärsineet heikoista käymäläjätteiden tyhjennysmahdollisuuksista. Pidä Saaristo Siistinä ry on asentanut uuden kiinteän septitankin imutyhjennysaseman Suulisniemeen yhteistyössä Suulisniemen veneseuran, Esleyhtiö Oy:n, Kotkan kaupungin ja Kymen navigaattorit ry:n kanssa.

Lue lisää

 

Turussa mitataan joessa kulkevan roskan määrää (Ajankohtaista)

Merien roskaantuminen on maailmanlaajuisesti kasvava ongelma, jolta Itämerikään ei ole välttynyt. Nyt tutkijoiden huomio on erityisesti mereen päätyvien roskien lähteissä ja reiteissä. Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry), Turun kaupunki ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) mittaavat 25.–30.7. Turun Aurajoessa kulkevan roskan määrää jokeen asennettavilla keräimillä. Mittaukset ovat osa Itämerta ympäröivien maiden yhteistä BLASTIC-hanketta.

Lue lisää

 

Siisti Biitsi sosiaalisessa mediassa

Siisti Biitsi Instagramissa