ROSKARAPORTOINTI

Roskaraportointi

Siisti Biitsi -ohjelman tavoitteena on paitsi siivota rannat myös kerätä tietoa rannoilta löytyvistä roskista. Tässä talkoolaisilla on merkittävät rooli. Pidä Saaristo Siistinä ry jatkaa MARLIN-hankkeessa aloitettua työtään keräämällä tietoa rannoilta löytyvistä roskista. Pyydämme ohjelmaan mukaan lähteviä raportoimaan kerätyt roskat meille Siisti Biitsi -sovelluksella, joka on saatavilla sekä Google Play -kaupassa että App Storessa, tai perinteisellä roskalomakkeella.

Roskien kirjaaminen kappalemääräisesti noudattaa kansainvälisesti käytettyjä roskaantumisseurannan menetelmiä, ja tällöin tulokset ovat helpommin verrattavissa muihin roskaraportointeihin. Roskalomakkeen Muu-kohdassa voi mainita, minkälaisia roskia on löytynyt, mikäli roskat ovat tunnistettavissa.

Näin raportoit roskat:

  1. Tulosta roskalomakkeita osallistujamäärän mukaan
  2. Paras tapa roskien keräämiseen ja raportoimiseen on jakautua 2–3 hengen ryhmiin
  3. Ryhmästä yksi merkitsee kerätyt roskat lomakkeeseen tukkimiehenkirjanpidolla. Muut keräävät ja kertovat kirjurille roskan laadun ja määrän.
  4. Palauta täytetty lomake talkoojärjestäjälle.
  5. Talkoojärjestäjä toimittaa lomakkeet Siisti Biitsi -kampanjan koordinaattorille joko täyttämällä lomakkeen verkossa tai lähettämällä roskalomakkeet meille sähköpostitse tai postitse.

Sähköpostitse

Voitte skannata tai valokuvata täytetyn roskalomakkeen ja lähettää tiedot sähköisesti osoitteeseen .

Postitse

Pidä Saaristo Siistinä ry / Siisti Biitsi
Linnankatu 16
20100 Turku

Lataa siisti biitsi -sovellus roskien raportointiin:

Get it on Google Play